Silvestrovanje 2012

18.12.2012

V soboto, 15. decembra, smo se člani JKNM zbrali na vsakoletnem silvestrovanju, ki je bil tokrat tudi zadnji izmed dogodkov v sklopu praznovanja 50 letnice Jamarskega kluba Novo mesto. Namesto v kakšni gostilni smo se tokrat dobili v gasilskem domu na Lakovnicah. To je pomenilo, da smo si morali vso hrano in pijačo pripraviti sami. Za to nalogo se je javil Uroš in še kako smo mu bili lahko hvaležni. Če bi jaz moral poskrbeti za silvestrovanje bi verjetno cel večer grizljali čips in smoki, pili pa bi vodo iz vodovoda. Ampak Uroš se je res pripravil. Ko sem prišel, je ogenj v peči že veselo gorel in imel sem to čast, da sem lahko Urošu pomagal ubogega pujska natakniti na ogenj. Ta čas je Mojca v kuhinji že cmarila gobice in pripravljala vse ostalo za juho. Vse je bilo pripravljeno za pojedino, čakali smo samo še prve goste. Kot po navadi se je prihod večine udeležencev malo zavlekel, ampak to niti ni bilo tako usodno, saj se je Urošu pujs dobro upiral in se ni dal kar tako na hitro odpraviti.

Uroš je poskrbel za glavno jed …

… Mojca pa za predjed

Najprej nam je Mojca postregla z odlično gobovo juho, potem pa smo med čakanjem na odojka izpolnili še obrazce za namenitev dela dohodnine za donacijo JKNM. Tisti, ki se silvestrovanja niste udeležili, si lahko na klubskem e-mailu pogledate navodila, kako to storite. Vzame vam malo časa, vendar lahko s tem veliko pomagate klubu. Tisti pa, ki ste to že naredili prejšnja leta, pa vam obrazca ni potrebno ponovno pošiljati.

Uroš se je boril z pujsom …

… mi pa smo komaj čakali, da bomo napadli polne pladnje.

Ko sem se potem basal z bobi palčkami in krotil svojo lakoto, sem pogledal po prostoru, kjer skoraj ni bilo nobenega več. Kam so kar naenkrat vsi odšli? Sem se malo sprehodil in ko sem prišel v kuhinjo, sem ugotovil, za kaj gre. Uroš je že nabrusil nož in se pripravljal za prvi rez, ostali pa so s slinami v kotičkih ust opazovali in navijali. Pod Uroševimi hitrimi rokami pujs ni imel nobene možnosti in kmalu je bil v kosih pripravljen na pladnjih. Ko smo zmazali vse meso, pa je sledila še jubilejna torta za 50 let JKNM, ki jo je spekla Renata. To je bila pika na i odličnega večera. Na koncu je Uroš še enkrat presenetil, ko je prinesel harmoniko in začel raztegovati meh. Ponavadi ga je prej potrebno vsaj kakšno uro prepričevati, preden nam popusti. Kmalu se je cela družba dobro razživela, jaz pa sem se odločil, da je čas za odhod, saj sem še okreval po silvestrovanju iz prejšnjega dne. Po Uroševih besedah je harmonika pela še dolgo v noč, saj so morali pospraviti še vse, kar je ostalo od vina.

Silvestrovanja se je udeležilo 34 članov JKNM in njihovih družinskih članov.

Vse najboljše JKNM.

Na vrsto so prišli tudi otroci.

Za večerno animacijo je poskrbela še Uroševa harmonika.

Pri organizaciji letošnjega silvestrovanja so nam pomagali: PGD Lakovnice (prostor), Mojca Gosenca (gobova juha), Renata Gašperič (torta) in seveda glavni organizator, kuhar in animator Uroš Mervič.

Klemen Mihalič

Novice

13.6.2012

Kačna jama

20.1.2012

Mišnice [3]

Arhiv po letih

› 2024

› 2023

› 2022

› 2021

› 2020

› 2019

› 2018

› 2017

› 2016

› 2015

› 2014

› 2013

› 2011

› 2010

› 2009

› 2008