Silvestrovanje 2015

9.12.2015

Kot se za športnika spodobi, gre najprej v jamo, šele nato se zabava. Letošnje klubsko silvestrovanje smo pod sloganom »slivestrovanje malo drugače« temu primerno tudi izpeljali. Namesto klasičnega večernega nažiranja zasoljeno predrage silvestrske večerje v gostilni, smo se raje odpravili na rekreativni ogled jame Huda luknja pri Velenju. Jama gre skozi hrib, tako da na eni strani hriba vstopiš, na drugi prideš ven, dolga pa je slaba dva kilometra. Kot se za jamarje spodobi, smo takoj na vhodu kombinezone malo umazali, saj so začetni deli jame posvečeni plazenju.

Prvi deli jame.

Prvi deli jame.

Drugi del jame pa fascinira s čudovitim okrasjem in velikimi dvoranami. Adrenalinski zaključek ogleda jame pomeni spust v jamarski plenici po štiridesetmetrski žičnici. Če je bilo prej skozi jamo pogostokrat slišati »uuuaaau, lej to!« je sedaj odmeval smeh, ko smo se en drugemu smejali, ko smo vriskali in se oprijemali plenice pri spustu.

Medvedja dvorana.

Zdravko je prvi krstil zaključni spust.

Po turističnem ogledu jame smo se odpravili še na adrenalinsko matranje po ferati ob aktivnem vodnem toku v vodnem delu jame.  

Vid pri premagovanju ferate.

Ven smo prišli ravno ob sončnem zahodu in sta se Dragov golaž in pivo v jamarski koči še bolje prilegla. Malo smo poklepetali in da silvestrovanje malo drugače ne bi zapadlo v klasično nalivanje ter nažiranje, smo se vsi čili, premigani in zadovoljni odpravili domov. Upamo, da se bo naslednje leto tovrstnega silvestrovanja udeležilo več članov kluba.

Jamarska skupinska.

Silvestrska deseterica: Zdravko in Črt Bučar, Primož Paterneš, Marjan in Vid Grah, Anže, Jože in Vida Tomšič, Anton Tramte, Tomaž Grdin ter gostitelja Matic Boršnak in Milan Podpečan.

Tomaž Grdin