Fire combat 2015

15.5.2015

Kot že lansko leto, je bila tudi letos otvoritvena tekma Firecombat 2015 v Žužemberku. Dogajalo se je v soboto, na dan zmage. Novomeški jamarji pa smo bili zopet povabljeni, da pripravimo vrvi in z ostrim pogledom nadziramo spust gasilcev in gasilk po vrvi s stolpa, kar smo očitno tudi uspešno opravili, saj se ni nikomur nič zgodilo.

Sodniška trojka.

Vse je OK.

Letos je bilo nekaj ekip manj, a so bile vse za moje pojme zelo uspešne, saj so brez večjih težav uspešno prišle na cilj. Letos so imeli novost, saj so se s stolpa morali spustiti po stop vrvni zavori in ne osmici kot prejšnja leta. Pri nekaterih se je to malo bolj poznalo pri drugih manj. A kot že rečeno, večjih težav ni bilo pa tudi vreme je šlo vsem bolj na roko kot lani, saj ni bilo takšne vročine.

"Gas".

"Ponesrečenec" v objemu gasilk.

Po končanem tekmovanju v poznih popoldanskih urah je sledila še podelitev nagrad najboljšim ekipam, zatem pa je bila še veselica. Na tem mestu bi čestital vsem tekmovalcem za uspešno opravljen izziv in organizatorju PGD Žužemberk za povabilo ter odlično organizacijo.

Tukaj pa si lahko pogledate, kako je šlo od rok tekmovalkam. Tekmovalci pa pridejo na vrsto malo kasneje.

Sodelovala Primož Paterneš in Andrej Gašperič.