Čaganka - pomladno - zimska izvedba

26.3.2024

V soboto po popoldanskem počitku sva se z Marcelom odpravila proti bivaku pri Čaganki, kjer so reševalci regijskega centra Novo mesto imeli reševalno vajo. Marcel je kar se da dobro izkoristil že pripravljene manevre za tobogan, jaz pa sem se ponudila in 3x premešala že pripravljen golaž.

In reševalni manever je postal tobogan.

Po končani vaji smo vsi skupaj napolnili lačne trebuhe. Zvečer smo pri bivaku ostali Maxinne, Mitja, Urban in Neven. Noč je bila za nekatere bolj, druge manj pestra. Zunaj so se iskrile strele, donelo bučno grmenje in veter ... v toplem bivaku pa glasno smrčanje treh utrujenih medvedov. Zjutraj nas je Neven razvajal in zakuril ogenj, še bolj pa nas je vse skupaj zunaj presenetil sneg.

Jutranja snežna idila.

Za zajtrk smo si postregli z jajčki, šunko in sirom. Za "sladico" pa kisle kumarice.

Nekaj čez deveto uro smo Šiniju sporočili, da se odpravljamo do bivaka na kavo in čaj. Po dveh urah sva z Nevenom prvič stopila na »dvorišče« bivaka. Vroč čaj je pasal bolj kot kdajkoli prej. Urban si je privoščil malico iz vrečke, z Mitjem sva glodala čokoladice, Neven pa se je psiho-fizično že pripravljal na povratek.

Hitro v bivak na kavo in čaj.

Po treh urah žemarjenja, namakanja, plazenja, čakanja in še kaj...smo vsi štirje ugledali sonce in že skoraj stopljen sneg.

Ekipa ...

Sledilo je zasluženo pivo in makaroni s chili con carne. V popoldansko / večernih urah je sledil povratek domov, kjer sta bila tuš in topla voda odlična.

Hvala Mitji in Urbanu za čas in potrpežljivost. Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo.

Prvi mejnik.

Na akciji smo bili prisotni Mitja Remih, Neven Djurkovič, Urban Slana in Maxinne Hodnik.