Spust v Labadnico

18.3.2023

V nedeljo, 26. februarja 2023, se je 13 članska zasedba odpravila v Sežano, natančneje v Orlek. Ko smo ob 9. uri prispeli na parkirišče, smo v naslednjih desetih minutah oblačenja v kombinezone slišali samo en stavek: »mater tukaj piha«. Ženski del ekipe je v večini okupiral jamarski kombi, moški del pa je izkazal kavalirstvo in ostal zunaj. Seveda so po nekaj sekundah vsi ostali brez svojih »lešnikov.«

Na željo nekaterih naših članov nam je Claudio omogočil vstop v najglobjo jamo, ki je opremljena z lestvami. Mene osebno je mala hiška nad vhodom spominjala na stranišče sredi gozda, vhod v jamo samo pa kot WC na štrbunk ;-)

Hitro eno skupinsko, potem pa na toplo v jamo!

Po prvih tridesetih metrih spusta, še z vsemi sloji oblačil.

Spust po lojtrcah mimo vmesnega podesta.

Eden za drugim smo uspešno premagali 320 m spusta po lestvah v globino. Na žalost sta nas Jasna in Blaž predčasno zapustila, vendar sta bila vseeno pogumna in nas počakala na mrzlem (pardon v toplem avtu. Pot ni bila naporna, je bilo pa vroče. Na vsakem odseku poti smo imeli na sebi en sloj manj. Po eni uri uživancije smo prišli do dna. Ker je bila ura malo čez deseto smo bili za slovenske navade kar pozni, zato je bila večina plaže ob reki Reki že rezervirane z brisačami ;-) Šini se je prostovoljno javil, da nam bo čuval tisti kvadraten meter, ki je ostal še prazen, ostali pa smo se sprehodili do vode.

Nekje na polovici in veselja ni manjkalo.

Prihod na peščeno plažo.

Nekaj požirkov sladkane vode, kave in par čokoladic … in že smo bili ogreti za vzpon nazaj. Vmes je bilo slišati par sočnih kletvic na temo popkovin, vendar smo pridno sledili en drugemu in po dobri uri zadihali svež hladen zrak in zagledali svetlobo. Sonca ni bilo in še vedno je brila burja.

Ponovno smo kot po tekočem traku skočili nazaj v suha oblačila in se odpravili na zasluženo kosilo. Seveda zaradi primanjkovanja elektrolitov ni manjkalo piva, vina in še česa.

Prvi štiri metri vzpona in ropotanje popkovin.

Nazaj grede so bili nekateri kombinezoni pošteno prepoteni.

Po petih minutah vožnje sva z Potrpinom odlično podlegla zibajoči se Šinijevi vožnji. Kdo je smrčal, pa bo ostala skrivnost.

Hvala vsem za odlično družbo, predvsem pa hvala Tomu in Claudiju, da sta to organizirala.

Prisotni na akciji: Damijan Šinigoj, Marjan Grah, Davorin Kacin, Mateja Kopina, Damijan Potrpin, Jasna Šinigoj, Blaž Šenet, Boštjan Gvardjančič, Anita, Matjaž in Emil Pintar ter Maxinne Hodnik.

Fotografije Damijan Šinigoj in Maxinne Hodnik.