Prijetno s koristnim

25.3.2014

V soboto, 22. marca je v breznu Dvojna katedrala in v jami Stropnica na Poljanski gori potekala vaja Jamarske reševalne službe,. Na njej so sodelovali štirje centri (Velenje, Ljubljana, Novo mesto in Kranj) ter člani Jamarkega kluba Novo mesto. Na pobudo JKNM in Tomaža Grdina smo glasbeni skupini Dan D predlagali posneti video spot v podzemlju in jih s pomočjo reševalne vrvne tehnike spustili v jamo, hkrati pa smo posneli tudi vse jamarskoreševalne dejavnosti.

Brifing.

Pregledna karta.

Ni kaotično?

Filmski detajl iz jame. Foto Jaka Šuln.

Snemalna ekipa.

V menzi "Pri koritu".

Analiza.

Na akciji je sodelovalo 36 jamarskih reševalcev in jamarjev, snemalna ekipa in omenjena glasbena skupina, v 60 m globoko brezno pa smo varno spustili osem nejamarjev. Akcija je trajala od 8. ure zjutraj do 23. ure zvečer.

Inštruktorji in vodja JRS izobraževanja so na koncu vajo ocenili kot dobro, opozorili pa tudi na nekaj manjših napak, na katere bomo morali paziti v prihodnje.

Damijan Šinigoj
Fotografije Jernej Tramte

 

Dodatek 6.4.2014

V vmesnem času so v novomeški Studio Enoti (Tomaž Grdin) izdelali napovednik za video. Glede na dejstvo, da je "hud", upravičeno pričakujemo, da bo video "še hujši".

Project Rock Underground